Tancar
 • 19/03/2023

  Els estudis en salut, economia i enginyeria lideren l’interès dels joves al Saló de l’Ensenyament

  Els estudis universitaris i els cicles de Formació Professional relacionats amb les ciències de la salut, l’economia i l’empresa, així com les enginyeries han estat els que han liderat les peticions d’informació i orientació dels milers de joves estudiants que han visitat la 32ena edició del Saló de l’Ensenyament que avui tanca les portes. Al llarg de cinc dies, prop de 100.000 alumnes de tot Catalunya, amb les seves famílies i professors, han omplert els palaus 1 i 2 i la plaça de l’Univers del recinte de Montjuïc, confirmant la condició de referent del saló per als estudiants que han de triar l’itinerari formatiu que marcarà el seu futur.

  Els graus de medicina, psicologia, administració i direcció d’empreses, dret, biociències o infermeria, així com els programes relacionats amb les ciències socials i jurídiques, l’arquitectura o la informàtica han estat alguns dels estudis més demandats pels visitants a la 32a edició del Saló de l’Ensenyament.

  En el camp de la Formació Professional, els cicles de matèries com l’administració i les finances, educació infantil, comerç i màrqueting, ensenyaments artístics, l’esport o els serveis a la comunitat, juntament amb estudis vinculats a la sanitat com auxiliar d’infermeria o farmàcia també han tingut gran acceptació.

  Amb un total de 150 activitats, el servei d’orientació a l’alumnat ha estat el gran atractiu del saló. En aquest sentit, a l’edició de 2023, més de 18.000 persones (un 56,4% de les quals dones i un 42,9% alumnat de l’ESO) han estat ateses tant als punts habilitats pel Departament d’Educació i el Departament de Recerca i Universitats com als que ha disposat el mateix Saló de l’Ensenyament.

  Pel que fa als temes que han despertat més interès, qüestions com decidir entre batxillerat o cicles formatius, les matèries que donen forma al nou Batxillerat, les proves d’accés a la Universitat i la nota de tall per entrar-hi han estat les que han centrat les consultes realitzades.

  Organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració del Departament d’Educació i el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, el Saló de l’Ensenyament ha rebut la visita de prop de 100.000 persones, un 17% més que el 2022, superant així totes les expectatives inicials.

  Enguany, el saló ha reunit un total de 220 expositors que han donat a conèixer la major oferta d’estudis de batxillerat, graus universitaris, estudis superiors, complementaris, de formació professional, art, idiomes i esport per al curs 2023-24.

  La propera edició del Saló de l’Ensenyament tindrà lloc del 13 al 17 de març de 2024.