Tancar
 • 17/03/2024

  Els estudis de salut, tecnologia i empresa, els més consultats al Saló de l’Ensenyament

  Els estudis relacionats amb les branques sociosanitària, la tecnologia, les enginyeries i la gestió empresarial han liderat les consultes d’informació i orientació al Saló de l’Ensenyament que s’ha clausurat avui al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona amb més de 100.000 visitants, mantenint l’afluència rècord de l’any passat.

  06/03/2024

  El Saló de l’Ensenyament augmenta l’oferta educativa i els serveis d’orientació

  Del 13 al 17 de març, el recinte de Montjuïc tornarà a ser lloc de pas imprescindible per a milers de joves d’arreu Catalunya que acaben l’ESO o el Batxillerat i que han de començar a traçar el seu futur acadèmic i professional. Per a tots ells, el Saló de l’Ensenyament aplega la més completa oferta d’estudis post-obligatoris amb més de 220 expositors i 170 activitats d’orientació i assessorament per ajudar-los en la seva tria. Enguany, el saló reforça, a més, els serveis de suport i consell a les famílies.

  27/02/2024

  170 activitats d’orientació i més suport a les famílies al Saló de l’Ensenyament

  Què fer després de la ESO o el Batxillerat? Per respondre aquesta qüestió i als molts altres dubtes associats a la tria d’estudis post-obligatoris, el Saló de l’Ensenyament amplia enguany fins a 170 les activitats d’orientació acadèmica i professional de la mà d’experts i reforça especialment les iniciatives de suport a les famílies.

  14/02/2024

  La Formació Professional guanya protagonisme al Saló de l’Ensenyament

  Del 13 al 17 de març, el recinte de Montjuïc tornarà a ser l’epicentre de l’orientació educativa per als estudiants de Catalunya amb la celebració del Saló de l’Ensenyament. En la seva 33a edició, l’esdeveniment comptarà amb més oferta que mai de Formació Professional (FP), especialitat que creix un 10% respecte a l’edició de l’any passat, a més de mostrar totes les novetats per al proper curs pel que fa a batxillerat, graus universitaris, estudis superiors, idiomes i altres opcions formatives

  19/12/2023

  El Saló de l’Ensenyament posa el focus en l’FP i reforça l’orientació en l’edició de 2024

  El Saló de l’Ensenyament torna al Palau 1 i 2 del recinte de Montjuïc del 13 al 17 de març de 2024 amb la major oferta educativa del país. En la seva 33a edició, comptarà amb més de 200 expositors que presentaran les novetats per al curs 2024-25, i incrementarà significativament l’oferta de Formació Professional. Així mateix, se seguiran potenciant els serveis d’orientació amb noves eines per facilitar la tria d’estudis a l'alumnat.

  19/03/2023

  Els estudis en salut, economia i enginyeria lideren l’interès dels joves al Saló de l’Ensenyament

  Els estudis universitaris i els cicles de Formació Professional relacionats amb les ciències de la salut, l'economia i l'empresa, així com les enginyeries han estat els que han liderat les peticions d'informació i orientació dels milers de joves estudiants que han visitat la 32ena edició del Saló de l'Ensenyament que avui tanca les portes. Al llarg de cinc dies, prop de 100.000 alumnes de tot Catalunya, amb les seves famílies i professors, han omplert els palaus 1 i 2 i la plaça de l'Univers del recinte de Montjuïc, confirmant la condició de referent del saló per als estudiants que han de triar l’itinerari formatiu que marcarà el seu futur.

  09/03/2023

  El Saló de l’Ensenyament reuneix la més àmplia oferta formativa i reforça els serveis d’orientació

  Bioenginyeria o animació en 3D? Dret, economia o els dos graus alhora? Pilot o dissenyador de videojocs? L'oferta d'estudis per als joves després d'acabar l'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) o el Batxillerat és molt extensa i triar una opció o una altra no sempre és fàcil. Per facilitar aquesta tasca als estudiants i a les seves famílies torna, del 15 al 19 de març, el Saló de l'Ensenyament de Fira de Barcelona, que reforçarà especialment els serveis d'orientació.

  03/03/2023

  Tallers de ciència, tecnologia, esports i música completen l´oferta del Saló de l´Ensenyament

  El Saló de l’Ensenyament, organitzat per Fira de Barcelona, comptarà amb diverses iniciatives que tenen per objectiu fomentar l’interès dels estudiants per la ciència i la tecnologia a través de l’experiència. A més d'aquests espais i les activitats pròpies del servei d'orientació, el saló complementarà la seva oferta amb tallers de teatre, fotografia, esports i concerts d'alguns dels grups de música més reconeguts entre el jovent.

  20/02/2023

  El Saló de l’Ensenyament oferirà més de 150 activitats per potenciar l’orientació formativa

  El Saló de l’Ensenyament, organitzat per Fira de Barcelona, comptarà amb més activitats i més experts en orientació per respondre de forma més personalitzada i eficaç les consultes sobre itineraris i oferta formativa. Es tracta d'unes 150 propostes i més d'un miler de consultes individualitzades que aniran adreçades als joves, les famílies, el professorat i altres professionals de l'àmbit de l'educació, implicats en la tria del futur acadèmic i professional dels estudiants.

  18/01/2023

  El Saló de l’Ensenyament reunirà els centres educatius clau per orientar els estudiants

  Què vull començar a estudiar el curs vinent? El Saló de l’Ensenyament serà un any més el lloc on trobar resposta a la pregunta que es fan milers d’estudiants. I ho farà reunint, del 15 al 19 de març al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, prop de 200 expositors d'universitats, centres d'ensenyament i acadèmies de l'àmbit públic i privat. A aquesta oferta s'hi sumaran espais i activitats dedicades a l'orientació personalitzada, i també la celebració de la Fira Internacional d'Empreses Simulades.

  20/03/2022

  Els estudis vinculats amb la salut, l’economia i la tecnologia, entre els més sol·licitats a Ensenyament

  El Saló de l’Ensenyament finalitza amb un gran èxit de participació que el confirma com principal referent dels estudiants a l’hora de triar itinerari formatiu. Enguany els estudis relacionats amb les ciències de la salut, l’economia i empresa, i les enginyeries han estat alguns dels que han despertat més interès entre els nois i noies. Pel que fa a Futura, els títols a l’entorn de la salut, l’educació i els d’àmbit internacional han tingut major demanda.

  10/03/2022

  El Saló de l’Ensenyament presenta la major oferta formativa i posa el focus en l’orientació

  Del 16 al 20 de març torna el Saló de l’Ensenyament al recinte de Montjuic per oferir a l’alumnat la més àmplia oferta educativa per al curs 2022-23. En una edició en què l’orientació serà la protagonista, el certamen comptarà amb més de 200 expositors que posaran a disposició de les persones visitants totes les novetats en batxillerats, graus, estudis superiors, complementaris, FP, art, esports o idiomes.

  01/03/2022

  El Saló de l’Ensenyament i Futura presentaran una vintena de títols nous per al curs 2022-23

  Els graus relacionats amb les ciències socials i jurídiques i els màsters sobre ciències de la salut i àmbit digital seran els grans protagonistes entre la vintena de novetats que es presentaran al Saló de l’Ensenyament i Futura. Organitzats per Fira de Barcelona, orientaran als estudiants sobre els seus estudis i futur professional tot i reunint més de 250 expositors que donaran a conèixer tota l’oferta formativa per al curs vinent.

  17/02/2022

  Futura, el saló dels màsters i els postgraus, posarà el focus en la inserció laboral

  Els dies 18 i 19 de març arriba una nova edició de Futura, el saló dels màsters i postgraus, que enguany posarà especial atenció en la incorporació dels estudiants al mercat laboral. L’esdeveniment que organitza Fira de Barcelona, tindrà lloc al Palau 2 del recinte de Montjuic i reunirà una cinquantena d’expositors, entre universitats públiques i privades, escoles de negocis i centres de formació que presentaran la seva oferta de títols de cara al curs 2022-23.

  07/02/2022

  El Saló de l’Ensenyament presenta una gran oferta formativa i posa el focus en l’orientació

  Del 16 al 20 de març el recinte de Montjuic tornarà a ser l’aparador més gran de l’oferta formativa per al curs 2022-23 amb el retorn del Saló de l’Ensenyament, organitzat per Fira de Barcelona amb el suport del Departament d’Educació i el de Recerca i Universitats. L’esdeveniment comptarà amb més de 200 expositors que presentaran les seves novetats en batxillerats, graus universitaris, estudis superiors, complementaris, Formació Professional, art o idiomes en una edició que impulsarà la orientació i la guia dels estudiants i les seves famílies.

  23/11/2021

  El Saló de l’Ensenyament torna el març de 2022

  El Saló de l’Ensenyament torna en format presencial al recinte de Montjuïc del 16 al 20 de març de 2022. Organitzat per Fira de Barcelona, l’esdeveniment comptarà amb la participació dels principals centres educatius del país que presentaran les novetats per al curs vinent i reforçarà la seva aposta per l’orientació.

  24/05/2020

  FiraCampusVirtual tanca amb èxit una edició marcada per l’orientació a distància

  FiraCampusVirtual, la plataforma digital que Fira de Barcelona ha llançat davant la impossibilitat de celebrar el Saló de l'Ensenyament i Futura a causa dels efectes de la pandèmia Covid-19, tanca avui amb una destacada participació i satisfacció entre els més de 150 centres formatius expositors. Les noves modalitats d'orientació telemàtica han registrat una alta participació d'estudiants i s'han realitzat més de 20.000 interaccions entre videotrucades, webinars i xats. Està previst que el Saló de l'Ensenyament i Futura tornin a celebrar-se en el seu format habitual l'any vinent.

  18/05/2020

  FiraCampusVirtual potencia l’orientació online als alumnes amb més de 400 experts

  Els serveis d'orientació seran un dels eixos principals de FiraCampusVirtual, la plataforma digital que Fira de Barcelona organitza del 20 al 24 de maig, davant la impossibilitat de poder celebrar el Saló de l'Ensenyament i Futura a causa dels efectes de la pandèmia Covid-19 . Per això, comptarà amb més de 400 experts del saló i dels més de 130 centres de formació que participaran en aquest esdeveniment digital, que assessoraran els alumnes de forma grupal o individual per tal de resoldre els seus dubtes i ajudar-los a triar el seu futur acadèmic.

  15/05/2020

  Destacades universitats i centres formatius participaran a FiraCampusVirtual

  Més de 130 expositors, entre ells algunes de les principals universitats catalanes, tant públiques com privades, així com destacats centres de Formació Professional, Batxillerat i estudis d’idiomes o artístics, ja han confirmat la seva participació a FiraCampusVirtual, la plataforma digital que Fira de Barcelona ha llançat davant la impossibilitat de poder celebrar el Saló de l’Ensenyament i Futura a causa dels efectes de la pandèmia Covid19. Aquest certamen, que se celebrarà del 20 al 24 de maig, potenciarà l’orientació de joves i estudiants perquè puguin escollir entre una gran oferta formativa i encaminar així el seu futur professional.