Tancar
 • 03/03/2023

  Tallers de ciència, tecnologia, esports i música completen l´oferta del Saló de l´Ensenyament

  El Saló de l’Ensenyament, organitzat per Fira de Barcelona, comptarà amb diverses iniciatives que tenen per objectiu fomentar l’interès dels estudiants per la ciència i la tecnologia a través de l’experiència. A més d’aquests espais i les activitats pròpies del servei d’orientació, el saló complementarà la seva oferta amb tallers de teatre, fotografia, esports i concerts d’alguns dels grups de música més reconeguts entre el jovent.

  Entre el 15 i el 19 de març, El Saló de l’Ensenyament presentarà al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona les diferents opcions d’itineraris formatius proposats per 220 expositors entre universitats, centres d’ensenyament i acadèmies de l’àmbit públic i privat, i inclourà, a més, espais experiencials destinats a promoure les vocacions científiques entre l’alumnat i a suscitar-ne l’interès per diversos àmbits i disciplines.

  Així, el saló acollirà l’Espai Ciència, una iniciativa organitzada pel Departament de Recerca i Universitats mitjançant la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) amb la col·laboració de Fira de Barcelona, que acostarà la ciència i la tecnologia als joves entre 15 i 18 anys, facilitant una experiència immersiva en un espai amb tallers, xerrades i experiments científics i alhora entretinguts, promoguts per una quinzena d’universitats, centres de recerca i altres institucions. D’altra banda, a l’Àrea de Tecnologies Multimèdia, els estudiants tindran l’oportunitat de conèixer nous videojocs i participar en tornejos de realitat virtual.

  Música i esport
  A més, a l’Espai Adolescents.cat hi haurà concerts de música en viu de la mà de grups molt reconeguts de l’escena catalana com The Tyets, Figa Flawas, Sara Roy, Triquell i AlbxTorro, i els visitants podran guanyar premis a través de sorteigs i competicions o participar a tallers de teatre, ball o fotografia. Així mateix, està prevista la pràctica de diversos esports organitzats per l’Esport Català Universitari, ECU, que tindran lloc a l’aire lliure, a la Plaça de l’Univers del recinte de Montjuïc.

  Aquestes activitats se sumen a les més de 150 iniciatives i un miler de consultes personalitzades que el saló posarà a disposició de l’alumnat i les seves famílies a través del servei d’orientació, amb el qual pretén proporcionar assessorament i informació als joves que busquen l’itinerari acadèmic més adequat al seu perfil i aspiracions.

  A més, entre el 15 i el 17 de març el saló serà també el marc de la 19a Fira Internacional d’Empreses Simulades, que oferirà l’oportunitat als alumnes formats segons el mètode SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) de posar en pràctica les competències i habilitats comercials apreses aplicant els mateixos mètodes i eines d’una empresa real.

  Les entrades del Saló de l’Ensenyament, que preveuen descomptes per als grups escolars i per als titulars del Carnet Jove, es poden adquirir en línia a través de la pàgina web www.ensenyament.com.

  Barcelona, 3 de març de 2023