Tancar
 • 20/02/2023

  El Saló de l’Ensenyament oferirà més de 150 activitats per potenciar l’orientació formativa

  El Saló de l’Ensenyament, organitzat per Fira de Barcelona, comptarà amb més activitats i més experts en orientació per respondre de forma més personalitzada i eficaç les consultes sobre itineraris i oferta formativa. Es tracta d’unes 150 propostes i més d’un miler de consultes individualitzades que aniran adreçades als joves, les famílies, el professorat i altres professionals de l’àmbit de l’educació, implicats en la tria del futur acadèmic i professional dels estudiants.

  Amb l’objectiu d’orientar els joves en la cerca dels estudis més idonis per al seu perfil, el Saló de l’Ensenyament proposarà, entre el 15 i 19 de març al recinte de Montjuïc, múltiples activitats gestionades directament pel saló a través del D’EP Institut, que se sumaran a les organitzades pel Departament d’Educació i el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, així com per la resta dels expositors.

  Així, s’han programat xerrades per a l’alumnat i les famílies, i també visites guiades, adreçades especialment a estudiants acompanyats pels seus tutors, amb l’objectiu d’oferir itineraris ad hoc per a cada grup. Igualment, s’ha ampliat l’espai dedicat a les consultes individuals, amb més psicòlegs i psicopedagogs experts en orientació que portaran a terme més de 1.000 trobades individuals amb els estudiants.

  Com a novetat, aquest any es posarà a disposició del públic un nou conjunt de materials online descarregables, anomenat ‘Kitbox Famílies’, amb recursos clau per a les famílies que vulguin acompanyar eficaçment en la presa de decisions els seus fills i filles, tenint en compte aspectes fonamentals com l’autoconeixement, l’oferta acadèmica i l’entorn professional. Aquest recurs s’afegeix a l’habitual ‘Kitbox – Escoles’ dirigit als docents i altres professionals del sector, amb informació útil per optimitzar la visita al saló i reforçar la tasca orientadora a les aules.

  S’activarà també un servei telefònic i un altre de consultes online per acompanyar els estudiants en el procés de tria, resoldre els dubtes i facilitar la informació necessària per conèixer més a fons les característiques de l’oferta formativa. Es proposaran també càpsules informatives per al professorat per donar a conèixer les últimes eines que es poden utilitzar a l’aula per acompanyar l’alumnat, així com les novetats relatives a la legislació.

  Més espais per a l’aprenentatge
  A més de reunir l’oferta més completa d’itineraris formatius, estudis superiors, estudis complementaris, formació professional, batxillerat, ensenyaments artístics i esportius o idiomes amb més de 200 expositors, el Saló de l’Ensenyament impulsarà l’interès per diferents disciplines a través de l’Espai Ciència, una iniciativa organitzada pel Departament de Recerca i Universitats mitjançant la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) amb la col·laboració de Fira de Barcelona, així com amb l‘Aula de Tecnologies Multimèdia, on es desenvoluparan demostracions i tallers relacionats amb la realitat virtual i els videojocs.

  D’altra banda, s’han programat també activitats esportives, organitzades per l’Esport Català Universitari, ECU, així com tallers de Dj, ball i teatre que tindran lloc a la Plaça de l’Univers del recinte de Montjuïc.

  A més, entre el 15 i el 17 de març el saló serà també el marc de la 19a Fira Internacional d’Empreses Simulades, que oferirà l’oportunitat als alumnes formats segons el mètode SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) de posar en pràctica les competències i habilitats comercials apreses aplicant els mateixos mètodes i eines d’una empresa real.

  Les entrades del Saló de l’Ensenyament, que preveuen descomptes per als grups escolars i per als titulars del Carnet Jove, es poden adquirir online a través de la pàgina web del saló www.ensenyament.com.

  Barcelona, 20 de febrer de 2023

  Imatges de l’edició 2022 aquí
  Programa d’activitats 2023 aquí
  Acreditacions de premsa aquí

  Mª Gloria Dilluvio
  93 233 21 72 – 609 73 47 70
  gdilluvio@firabarcelona.com