Tancar
 • 18/01/2023

  El Saló de l’Ensenyament reunirà els centres educatius clau per orientar els estudiants

  Què vull començar a estudiar el curs vinent? El Saló de l’Ensenyament serà un any més el lloc on trobar resposta a la pregunta que es fan milers d’estudiants. I ho farà reunint, del 15 al 19 de març al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, prop de 200 expositors d’universitats, centres d’ensenyament i acadèmies de l’àmbit públic i privat. A aquesta oferta s’hi sumaran espais i activitats dedicades a l’orientació personalitzada, i també la celebració de la Fira Internacional d’Empreses Simulades.

  La 32a edició del Saló de l’Ensenyament reunirà als palaus 1, 2 i la Plaça de l’Univers del recinte de Montjuïc la major i més completa oferta de graus universitaris, estudis superiors, estudis complementaris, formació professional, batxillerat, art o idiomes, amb l’objectiu de ser un punt de referència no només com a font d’informació actualitzada, sinó també d’orientació i assessorament per als estudiants i les famílies que han de decidir el seu futur acadèmic i laboral o donar suport als seus fills i filles en el moment de la tria.

  El saló englobarà múltiples propostes i activitats per ajudar els joves a triar els estudis que millor s’adapten al seu perfil, mitjançant trobades individualitzades, visites guiades, xerrades, tallers, etc. organitzats pels expositors i pel mateix saló.

  Com en edicions anteriors, aquest esdeveniment s’organitza en col·laboració amb el Departament d’Educació i el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya que, des dels estands respectius i en relació amb el seu àmbit d’actuació, informaran els assistents sobre totes les opcions formatives. A més, el saló també oferirà diverses propostes orientadores, a càrrec d’un grup d’experts que suggeriran itineraris acadèmics segons les preferències i les aptituds de l’estudiant.

  La directora de l’esdeveniment, Laura Pararols, assegura que “el paper del saló no és només informar sobre les ofertes formatives sinó orientar i ser una vàlida ajuda per a l’estudiant a l’hora d’escollir el seu propi itinerari”. Per aquest motiu” afegeix “aquest any incrementarem el nombre de professionals entre psicòlegs, pedagogs i psicopedagogs perquè l’acompanyament al visitant sigui el més precís i personalitzat possible”.

  Ciència, tecnologia, idiomes i esport
  Amb l’objectiu de fomentar les vocacions relacionades amb l’activitat científica i la innovació tecnològica, el saló disposarà de l’Espai Ciència, una iniciativa organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) amb la col·laboració de Fira de Barcelona, que oferirà un programa continu d’activitats divulgatives i experiments científics, lúdics i interactius.

  Les noves tecnologies també tindran una zona específica, anomenada Aula de Tecnologies Multimèdia, on es desenvoluparan demostracions i tallers relacionats amb la realitat virtual i els videojocs. Els idiomes també seran protagonistes, amb un espai destinat exclusivament a l’oferta formativa d’aquest àmbit  proposant diferents cursos i estades a diversos països. L’esport, per la seva banda, serà present al saló amb diverses activitats que tindran lloc a l’aire lliure, a la plaça de l’Univers del recinte firal.

  El Saló de l’Ensenyament se celebrarà simultàniament amb la 19a Fira Internacional d’Empreses Simulades que oferirà entre el 15 i el 17 de març l’oportunitat als alumnes formats segons el mètode SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) de posar en pràctica les habilitats apreses aplicant els mateixos mètodes i eines d’una empresa real.

  Les entrades del Saló de l’Ensenyament, que preveuen descomptes per als grups escolars i per als titulars del Carnet Jove, es poden adquirir online a través de la pàgina web del saló www.ensenyament.com.

  Barcelona, 18 de gener de 2023

  Mª Gloria Dilluvio
  93 233 21 72 – 609 73 47 70
  gdilluvio@firabarcelona.com